We're leaving on a jetplane!

Kreta nästa - Ses om en vecka!

Pass på den

Mamma frågade precis om jag hade koll på mitt pass. Det har jag, men det vore faktiskt bra typiskt mig att noggrant gå igenom all packning i huvudet och så är passet spårlöst borta. Så har jag koll på det? Jajjemän! Hade jag tänkt på det? Nope, inte alls... Har fullt sjå med att tänka ut att jag har tillräckligt många klänningar, trosor och hårgrejer med mig. Passet var väl en världslig sak.
Något jag undrar med pass är varför vissa får le på dem och vissa inte? Jag har då alltid fått höra att man ska vara allvarlig ja? Därav mördarfacet jag har på mitt pass som fick en man i incheckningen på Skavsta att påpeka hur arg jag såg ut. Don't blame me om jag åker fast någonstans för att de inte känner igen mig, är jag på en flygplats kan jag lova att jag har ett leende på läpparna!
Den här tiden imorgon sitter vi på planet. Längtar bara lite grann sådär.

Dan före dan före resedan!

Resväskan står vidöppen på golvet, sängen är full av kläder. Nu ska det packas för värmen!! När det regnar ute och jag drar på mig skinnjackan när jag går ut är det rätt skönt att kunna packa väskan full av blommiga och färgglada sommarklänningar. Det ger lite energi i denna gråa värld! Imorgon ska det växlas pengar, ätas pannkakslunch hos farmor och dona med det sista. 10.30 går tåget på lördag. Nedräkningen kan börja.

sånt e livet

Sitternedhasad i soffan på jobbet och tittar på tv. Om tre timmar är jag officiellt arbetslös. Hej fattiga liv! Typ. Men men, vad gör man? Jo man tar med sig fika och joinar vännerna på deras kräftskiva. Och på lördag drar jag till kreta. Livet tar jag tag i senare. Så det så.
.
Jag har länge haft en liten crush på johnnie i roomservice förresten. Det har nog med gotländskan att göra. Förresten kan det väl inte finnas någon som inte tycker att fatbooth är kul?? Rätt bra tidsfördriv enligt mig.

You can't erase it, you can't replace it

Som vanligt när jag känner mig sådär lite förvirrad på nattkvisten (ja, alla högskoleutbildningar har satt panik i min skalle) går jag gärna in och tittar på bilder på facebook eller i något av album jag har på datorn. Småler för mig själv när gamla bilder dyker upp. Bilder från en av alla studentutgångar, otaliga bloggbilder eller en glömd festkväll. Och när jag gör det spelas plötsligt Nickelback – Photograph på spotify och textraden "look at this photograph, everytime I do it makes me laugh" hörs...
Jag tror fan att musik har en magisk kraft att spelas i rätt ögonblick, jämt och ständigt. Den känsla som inte går att finna i musik har ännu inte känts.

Ska någonting någonsin gå som man vill?

Vill till Uppsala...
Kan tänka mig Stockholm...
Helt inställd på Gävle...
Hittar utbildning i Göteborg...
.
hjälp.

Found it!

Jag skiter i att var och varannan människa numera bär dessa tröjor, för nu har jag en!
Ge mig bara en blå halsduk, en apa och massa snö så ska jag plocka fram den pippi som alltid bott inom mig!
(Fast inte direkt, min åsikt om snö och kyla kvarstår - pippitröja or not)

Märsta nästa

Skivor brända, väskan ska packas och lunchen ska komma i magen. Sen hoppar jag, Angelica och Julia in i bilen och far till Märsta över helgen för ett tränarsymposium. Men det börjar imorgon, så idag och ikväll vankas det strosande och mat i stockholm och sen hotellhäng för hela slanten! Ska ligga som döda sillar i varsin gosig säng och drömma om hotellfrukosten som väntar på oss imorgonbitti...mmm.
Kommer nog bli en riktigt rolig och lärorik helg detta.
Trevlig helg!

Öppna dina trötta ögon och släpp ut det!

Håkan Hellström – Aprilhimlen

Det här har växt i mig 
Åh, så länge nu 
Regnmoln brukade jaga mig 
Och nu jagar jag morgonen längs avenyer

Du var full och jag var full 
I aprilsolen 
Du är den sortens flicka jag gillar 
För du är tom och jag är tom

Och hon sa: 
Egentligen är du inte kär i mig 
Och egentligen 
är det okej med mig 
För jag blir aldrig kär i nån 
Sånt där är slöseri med tid... 
Men då slösar vi bort våra liv 
(jag tänker alltid på dig i april)

Ge mig en kyss innan du går 
att bygga en dröm på 
En kyss innan du går 
En kyss att bygga en dröm på

Egentligen älskar du inte mig 
Och egentligen 
är det okej med mig 
För jag älskar ingen alls 
Sånt där är slöseri med tid

Jag var ingen 
Du var aprilhimlen

Som jag minns den... 
och som jag minns dig...

Och jag hoppas att du kan se mig nu 
Och jag hoppas att du.... 
hör mig nu



Vanheden och jag

När jag var liten trodde jag typ att han stoppade upp en lypsyl i näsan och jag kan bara inte ha varit ensam om den tanken. Vem fan visste vad en inhalator var när jönssonligan kom liksom? Dom är iaf mysiga och bra mycket trevligare än den satans nässprayen. Det är som att stoppa upp en vixblå i näsan, friskt och härligt! Jag rekomenderar inte att ha den uppstoppad i näsan för länge bara, det blir liksom väldigt starkt då. Trots att man försöker andas med munnen. Nu har jag haft den där så pass länge att min snok börjar vänja sig, bara jag byter sida med jämna mellanrum. Mina näsgångar är nu så uppfriskade att det snart börja trilla isbjörnar ur den. Att ta ett djupt andetag genom näsan är numera som att andas in hela grönland. Och nu började jag nysa. Slut på det roliga...

Gott om nyttigheter!

Tänkte dela med mig utav ett recept jag hittade i tidningen Buffé som de flesta säkert får med posten. Mellismuffins kallades dem. Nyttiga muffins! Sånt som jag hoppar ur brallorna av upphetsning när jag ser, sånt måste testas! De svällde dock mindre än jag trodde så de blev lite små i mina megaformar...Men som sagt väldigt goda enligt mig.

Äppel- och bananmuffins

Blanda
3 dl fullkornsmjöl
3 dl vetemjöl
½ dl krossade linfrön
½ dl solrosfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm salt.
Blanda sedan ner
1 fint tärnat äpple
2 gaffelmosade bananer
2 dl konc äppeljuice
2 ägg
½ dl olja
Fördela i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 200° i 20 min
KLART!

Slutar aldrig undra - Var sjutton hamnade den bollen?

Fick jag den i skallen? i ryggen? Missade den mig?

Arbetsdagens ljuspunkter

Idag hände det två roliga saker på jobbet:
1. Angelica tittar i en Oriflame-katalog och säger att hon gillar att köpa duschgrejer där då det är lite roligare än det som finns på ica så slipper man lukta som alla andra. Inte ha samma tröja, skor eller mobil som alla andra utan LUKTA som alla andra! Käre värld vad kul ja tyckte det var. Tyckte hon gick lite för långt där...
.
2. Jag råkade städa toalettstol och handfatt med fläckborttagningsmedel för mattor och soffor...Say no more. Jag rättade till mitt misstag sen med riktigt rengöring efter att jag fnissat gott åt mitt misstag då jag läste på flaskan.

livlös, menlös, arbetslös

Jag har lite småångest inför den här hösten och det faktum att jag efter min sista jobbardag nästa vecka står arbetslös och skollös för första gången i mitt liv. Att man planerar att flytta och plugga till våren gör inte saken lättare, man längtar ju inte direkt mindre då man inte har mycket att göra här hemma... Jag får hoppas att vissa av mina kompisar stannar här hemma så jag har någon att umgås med och att visa sticker så kan jag fara runt och hälsa på folk och få något att göra! Yey! Snart är det väl vinter med till råga på allt...Årstiden från helvetet som aldrig vill ta slut. Varför ska man tvingas ha vinter och kyla ett halvår och sen ska tre andra årstider dela på den andra halvåret?? Inte okej. Snö och mysmörkt fram till nyår, sen kan det vända. Någon som kan ta ansvar för den delen? Gud? Kungen? Reinfeldt? Nån?
Detta kommer bli en tung vinter. suck!

Det där med att ta tag i saker...

Mitt rum har varit ett stort kaos i alldeles för lång tid nu. När jag då är ensam hemma mellan jobbarpassen, vänner-dvdn tog slut och jag inte har något annat att göra - DÅ tar jag tag i saker efter en lång tid. Mamma - rummet är dammat och rent. Pappa - jag lånade dina skruvmejslar och skruvade ner stereohylla och cd-ställ för att sedan göra mina smyckeshängen där istället. Nu blir han stolt över mina skills. Nog hade jag G i träslöjd allt, men skruva kan ja. Händig man har blivit. Nu ska jag fortsätta så jag blir klar innan jag ska göra mat och åka och jobba igen. Hur många vuxenpoäng får jag idag tro??

Hemska händelse

Jag har bevittnat ett mord. Japp, det var inte kul. Sitter i soffan och tittar på vänner så hör jag ett rejält skrik utanför, som inte alls lät så trevligt. Springer ut och tittar och vad ser jag, JO en stor jävla fågel sitter mitt på vår vändplan med klorna i en annan sprattlande liten fågel. Jag blev så arg så jag sprang ut så kanske han skulle släppa fågeln och sticka men det gjorde den inte...Eller jo, den stack men tog den stackars fågeln med sig. Jag var väldigt nära att börja böla för den lilla kraken! Tur det regnar så är det kanske nån som bölar. Hoppas fågeln dog snabbt så den slapp lida. Vila i frid lilla fågeln. Och dra åt helvete stora fågelskrälle!

Sandras djupa tankar...

VARFÖR finns det inget motsattsord till törstig?
VARFÖR blir man alltid sådär olidligt kissnödig så man knappt kan gå precis när man kommer hem så man nästan hänger på dörrhandtaget och inte vågar röra sig?
VARFÖR innehåller en köpt tacotallrik sådan enorm mängd tacochips? Finns det någon som äter upp allt?
Ba undra liksom...

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer.

Stormässan igår kväll var riktigt rolig och jag gick och lade mig med ett väldigt snurrig skalle. Lika kul var det dock inte på vägen hem när jag lade mig skönt tillrätta i baksätet och Angelica bestämmer sig för att tvärnita så jag ramlar av sötet och ner på golvet. Hon och Therese tyckte dock att det var mycket roande.
Idag är det en sån där trevlig söndag när jag helst skulle vilja dra upp håret i tofs på skallen och gå till jobbet i mina goa rosa mysbrallor. Men eftersom vi ska till Alfta och se karnevalståget med jobbet ska jag väl kanske göra en ansträngning att se lite respektabel ut...Sen är problemet med vad fanken jag ska äta till lunch. Var sugen på en god pannkakslunch och så fanns det inte ett enda ägg. besviken eller vad?

Fredag

Jag är typ såhäääääär festsugen. Så sitter jag å tittar på två öppna vinflaskor bredvid mig, ingen av dem tillhör mig tyvärr...Det enda som tillhör mig är glasen vinet dricks ur. Men eftersom den ena vinpimplaren är ute och röker och den andra gör sig ordning vräker jag i mig de nypoppade popcornen. Nåt ska man ju få liksom.
Trevlig helg.

Rejäl bildbomb från en kanonvecka på vackra Gotland


If there is a will, there is a way

Det är en sådan här dag och ett sådant här inlägg som man vill skriva långt och betydelsefullt. Men samtidigt den dag då det inte behövs. Det är idag exakt ett år sedan min telefon ringde där jag satt på balkongen i Nerja och fick jag fick beskedet att min mamma hade bröstcancer. Ett helt år sedan våran värld vändes upp och ner. Så mycket har vi gått igenom sen dess och aldrig hade vi kunnat anat hur den här dagen ett år senare skulle se ut. Världens finaste och starkaste mamma. Och viktigast, du är frisk.
Ord är överflödiga en dag som den här. Allt som betyder något är att du mår bra. Tre ord är allt som behövs:
Jag älskar dig ♥

Fina nerja

Ett år sen packade vi iväg oss. OJ va jag vill göra om den resan igen. Fler gånger om det skulle gå.

Back on track

Efter en veckas välbehövlig och underbart skön Gotlandssemester är jag nu hemma och back on track. Nu laddar ja om för Kreta om tre veckor!! Nu ska jag packa ur min väska, kanske passa på att städa rummet, försöka trycka in en promenad, ner och vaccinera mig och sen ska jag på arbetsförmedlingen. Jobblivet och verkligheten - here I come. Ja som trodde att ja inte skulle ha nå å göra idag...pyttsan.
Tjing.

RSS 2.0