Okej?

Läste en hälsotidning igår på jobbet där de skrev om tre olika människor som lever på enbart rå kost. Jag förstår för allt i världen inte hur det är möjligt att få i sig allt kroppen behöver genom dessa dieter! Pontus borde ju egentligen vara Kanin...Och nog för att frukt är det bästa jag vet, men inte ens jag skulle gå på den nedre dieten!
Känns som om tre kilo vattenmelon till frukost och 10 äpplen till mellanmål inte ska vara helt okej för magen...

Over and out

Riktigt sur uddamålsförlust ikväll mot Borlänge. Jäkla skitmatch. Bryter ihop, går och lägger mig och kommer igen.
Godnatt.

Sista lektionen idag

Jag: trevligt lov på er!
Eleverna: Detsamma!
.
Jo man tackar ja. Så nu går jag tydligen på lov! Skönt då.

Snart är det lördag igen

Torsdag idag, imorgon fredag igen. Jobb mellan 8-14, match på lördag, jobb lördagkväll och så bara vara och ta det lugnt med mysiga kvällar... Liver rullar på som det ska det går bra nu! Och jag borde verkligen lägga mig nu med tanke på att jag ska upp om mindre än sju timmar. När det är sådär mörkt igen. Men imorgon ska jag vägra morgonångest - jag ska ju tjäna lite småkosing igen! Det går ju bra sa jag ju!

Julkalendern 2011

2011 blir det Tjuvarnas jul i SVT - en julsaga i Charles Dickens-anda lyder beskrivningen.

Julkalendern utspelar sig i sekelskiftet 1900-tal och handlar om tjuvligan Klappnapparna som gör sig beredda att stjäla varuhusets pengar i julruschen.
- Vi ska spela in i gamla 1800-talslägenheter och på Skansen, bland annat, så vi hoppas att det kommer kännas genuint, säger Lisa Andrae, projektledare för årets och nästa års julkalender.

Gustaf Hammarsten spelar ficktjuven Kurre och i övriga roller syns bland andra Elisabeth Carlsson och Claes Malmberg.
Tjuvarnas jul är en originalhistoria och skrivs av Stefan Roos och Per Simonsson.

.

Det ser lovande ut! Nej, man blir aldrig för gammal för att tycka att julkalendern är mysigt. Vad folk än säger. Efter många år av skit i form av Alram Eest och andra o-juliga kalendrar får jag föroppningar på denna. Julsaga i Charles Dickens-anda, Gammaldags, julrusch och Claes Malmberg! Det räckte för att jag skulle bli positivt inställd.

Och förresten så planeras 2012 års julkalender bli Mysteriet på Greveholm 2!




Onsdag

Morgonpigg och rask! Onsdagar var alltid en veckans höjdpunkt när man gick i skolan. Nedförsbacke till helgen, ingen träning på kvällen, massa bra program på tv... Man kunde liksom bara vara! Så även när skolan tar slut så infinner sig ofta den sköna onsdagskänslan i min kropp. Idag skuttade jag ur sängen vid kl 8 för att ta Bella till frisören. Eller nu överdrev ja, jag klev bara upp. Onsdagar eller ej, så morgonpigg är jag inte. Rask promenad upp till Kats och sen en springtur hem. Hade tänkt mig att ta en liten runda men kom på att jag glömt astamedicinen så det blev till att springa hem bara. Att som astmatiker försöka springa utan astmamedicin är som att en dykare skulle dyka utan syrgastuber - Det går ett tag, seeeeen tare stopp!
.
Jag lyssnade på julmusik imorse förresten. Ignorerade det gråa, dimmiga och blöta utanför fönstrena och föreställde mig en glittrande snötäckt gräsmata istället. Jag längtar så omänskligt mycket till jul i år så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Fantiserar varje dag om julskinka, julgran, pepparkakor, knäck, glögg, lussebullar, prinskorv, julmust, lucia, julmusik... Ge mig advent åtminstone, för då börjar allt detta på riktigt.

Trött tjej

Minns inte när jag klev upp  före solen sist...Skillnaden ute sen jag lade mig är obefintlig. Jag är ingen morgonmänniska.

it's monday today

Tog en morgonpromenix med Bella och sen hem och tröck i mig en fett god brunch med stekt gröt, hallon och kvarg. Satt fint i kistan såhär på måndagsförmiddagen innan det var dags att ta sig ann en tyskaklass på högstadiet. Jag måste säga att det var längesen jag kände mig så bright på en tyskalektion. Inte ens när jag läste de själv faktiskt... Sandra förmedlar tyskakunskap, herrejösses!

Två krav för att stilla mina begär

När jag flyttar hemifrån ska det i mitt hem finnas en juicecentrifug och en glassmaskin. Punkt.
Fräscht, gott och banne mig så mycket roligare.

Felsjunget.se

Appropå guldklimpar, det här livar upp en i alla lägen! Frustar just nu i min ensamhet.

.

Riktiga texten var:
Ada har legat med papiljotter inatt

Men jag sjöng:
Ada har legat med Harry Potter inatt


Riktiga texten var:
Ooooh ooh, this my shit, this my shit

Men jag sjöng:
Ooooh ooh, diskmaskin, diskmaskin


Riktiga texten var:
With you, with you, with you

Men jag sjöng:
Winnie Pooh, Winnie Pooh, Winnie Pooh.


Riktiga texten var:
Här sitter jag och fryser på en regnig perrong

Men jag sjöng:
Här sitter jag och fiser på grannens balkong


Riktiga texten var:
Smoke on the water, a fire in the sky

Men jag sjöng:
Slowmotion Walter, the fire engine guy


Var nöjd med, allt som livet ger. Och allt det som du kring dig ser, glöm bort bekymmer, sorger och besvär!

När inlämningarna, proven och skituppgifterna avlöste varandra nån gång i våras där, strax före vår student, och vi i Sp3B helt enkelt inte orkade nå mer, gav vår fina lärare Jens (som inte gillade när hans glada, fina klass var deppig) oss ett tips. Han vankade av och ann där i klassrummet, såg sådär fundersam och småbekymrad ut som bara han kan och så började han, som så många gånger förr; Ja Esss pee tree Beee....Hur mår ni? Är det jobbigt nu?
Och efter att vi fått beklaga oss ett tag kom han med ett tips på hur vi skulle göra det lite lättare för oss, vi skulle hitta guldklimparna i vardagen!
.
Det var inget dumt tips han kom med den där Jens. I den vardag jag lever i nu är det dags att plocka fram de guldklimparna igen. Trots det faktum att vi går mot mörkare tider är jag mer uppåt än någonsin. För ett tag sedan bestod mina blogginlägg av depp och att jag inte hade något liv och att jag ville flytta. Det vill jag såklart än, men någonstans på vägen blev jag sådär smånöjd med tillvaron. Varför? Jag hittade guldklimparna!
.
En guldklimp är att veta att jag fått börjat vikarierat lite och att jag med glädje ser fram emot att kliva upp kl 06.30 på tisdag för en heldag på högstadiet! En annan är att ha myskvällar tillsammans med finaste bästis som jag vet blir kvar här minst lika länge som mig, och därför kommer jag inte vara ensam om så alla mina andra kompisar flyttar inom snar framtid. En tredje är att ligga i Elins säng med henne och Matilda och driva med Elin när hon, iförd sin skejtarkepa, går in på www.thelongboardstore.com och funderar på "hur mycket det är värt att pröjsa för en longboard?". Eller att strax därefter komma hem och köra in näsan i pälsen på en nybadad, väldoftande och mysig vovve. Eller att se min arbetslösa tid som en tid att bara ta det lugn och göra det jag känner för. Ta en extra lång promenad med Bella för att jo, det är faktiskt bara skönt och inte alls tråkigt och jobbigt. Och snart kommer det att knarra fint under skorna under dessa promenade då snön ligger vit på marken. Sandra hatar kyla och är inget big fan av vinter. Men det är efter de sista nyårsraketerna är skjutna! Fram tills dess kramar jag snöbollar, drar på mig mössan, förbannar kylan och längtar till jul värre än en liten unge. Det är inte alltför långt kvar!
.
Så den finaste och bästa guldklimpen av dem alla. Eller snarare ett helt gäng guldklimpar. Ett gäng jag skulle gå genom eld och vatten för och som gör tiden jag bor kvar i Edsbyn så jävla värt det! Guldklimparna jag inte förstår att jag faktiskt kommer bli tvungen att lämna något tag. Världens underbaraste jäkla gäng, världens finaste jäkla handbollslag! Ikväll drog vi hem ännu en guldklimp i form av en seger mot Falun med 35-10 och jag kände att det vi har nu är något sanslöst bra som vi som kan ta hur långt som helst, bara vi fortsätter tro på det. Och det gör vi banne mig, utan någon som helst tvekan. The sky is the limit. Att sen åka bussen hem och med Kent i lurarna stirra ut på vägen i mörkret är en sådan fin liten del i bara i sig själv.
.
En guldklimp är att mitt i natten ligga med en laptop i knät och skriva ett milslångt blogginlägg om livets guldklimpar och egentligen skita fullständigt i om någon kommer orka ta sig igenom texten för att läsa denna rad. Skrivandet i sig är en guldklimp, det gör mig glad och lätt.
Det må vara mycket text, men varende ord är skrivet med ett leende på läpparna.
Jag kräver inte mer just nu, det här gör mig lycklig.
http://laget.se/eifdamlaget/
Jag börjar tro att vi kan gå genom eld! ♥

Falun - Edsbyn

Spederar lördagen i Falun för lite match sådär.
Ös på ba!!

De går bra nu kompis de går bra nu!

Idag är en sån där riktigt jäkla bra dag. Vaknade imorse av att mobilen ringde och så var det bara att skutta ur sängen för ännu en vikariedag på celsius. Två lektioner avklarade och sen fick jag frågan om att ha en lektion på måndag och så fick jag schema på en heldag på tisdag. Ja tack! Äntligen ler turen även mot Sandra Nilsson! Inget heltidsjobb direkt, men va fan! Nu ska mamma och jag snart åka till Bollnäs en sväng och möta upp syster som jobbat och sen ikväll blir det god mat, idol och trevlig sällskap då Emma och Niklas kommer förbi som det ser ut.
En sån där jäkligt bra dag helt enkelt! Älskar fredagar och helger.

När livet tar en ny vänding

http://blogg.cancerfonden.se/angelica-nilsson/
.
Syster bloggar på cancerfondens hemsida. Ta gärna en titt.

Än fanns det tusentals tårar kvar och de var dina att ge vem som helst.

Kent – Mannen I Den Vita Hatten ( 16 År Senare )
Sådär äckligt bra.

Jobb!

Det finns hopp! Imorse blev jag väckt av att telefonen ringde och sen har jag spenderat fyra timmar på tre st SO-lektioner tillsammans med alla sjuor. Tjohej tjohå, Sandra har jobbat! Nu är jag jättetrött... Och då måste hunden såklart ut på långpromenad. Typsikt.

Högskoleansökning

Med tre timmar kvar till de stänger för anmälningar till högskolan i höst slängde jag in en snabb ansökan. Nå kul ska väl jag ha i vår med! Ska ju troligtvis läsa två kurser på Hälseingevux med, men den här är lite av den roligare sorten så ja, som sagt; Nå kul ska man ju ha!

Sandra a.k.a husmor

Jag städar, jag lagar mat, jag bakar bröd, jag rastar hund. någon som vill anställa en hemhjälp eller liknande kanske?

Om du behöver lite pepp i vardagen!

http://www.utbildning-co.se/sv/peppa/peppa.asp

No way?!?

Mamma: Jag vaknade av att jag sov...


Förresten...Jag mår rätt fint nu!


Hemmapremiär och vinst

Hemmapremiär mot Mockfjärd ikväll och vi plockar med oss två poäng och en seger med 39-17. Underbart och inget annat än helt underbart. Nu ska det ner lite efterlängtad mat i magen och sen ska jag inta ryggläge resten av kvällen. Lite fruktsallad och lite film och min lördag är fulländad.
.
Besök gärna vårt damlags hemsida! Där finns truppen, spelschema, serietabell, nyheter, skrivande om våra matcher m.m.
http://laget.se/eifdamlaget/

Luggen is back

Typ en gång per år får jag för mig att klippa lugg. Idag blev den dagen, så now it's back!

I love helg

Arbetslös eller inte - alla älskar helger! Även om jag är hemma och ledig veckans alla dagar är det en sån myskänsla över helgerna. Idag har jag hunnit med godan frukost framför vänner och sen en kylig morgonpromenad med Angelica och Bella. Nu ska jag snart ner till Maja och klippa mig eller "tämja manen" som Emelie Lundh kallar det... Därefter ska jag hämta kakbeställning hos Agnetha, hem och baka till handbollensdag som är imorron och ikväll ska det göras pizza här hemma och sen myskväll med massa tjejer och idol. Fullt upp! Sa jag att jag gillar helger?

Rutiner rutiner

Något jag saknar med att inte ha jobb eller skola är bristen på rutiner. Visst det är skönt att sova ut ofta, göra allt i sin egen takt och inte ha direkt jättemånga måsten. Men det är just där det blir problem! Har gått från att ha haft plugg hemma att göra de flesta dagarna i veckan under många års tid till absolut nada. Så när jag väl får något jag måste göra, är det väldigt svårt att ta tag i det. T.ex. det här med att söka jobb... för det första är de inte överflöd av lediga jobb häromkring och all frustration omkring det får en att bli less och tappa lusten till det. Eller nu så har jag fått en uppgift från min jobbcoach att skriva ett telefonmanus på hur jag skulle lägga upp mitt samtal om jag ringde och sökte jobb. Ingen direkt svår uppgift, men ack så jobbig att ta tag i. Något jag däremot blivit duktig på, som borde vara till min mammas stora glädje är att när jag går hemma får jag lite städmani ibland. Småplockar, smådammar och småstädar dagarna i ända nu. Det som mamma under lång tid har tjatat om att hon vill att vi ska kunna se, eftersom det är så självklaer för henne när saker behöver göras och donas. Jag har alltid sagt att jag gärna hjälper till, men säg till mig när jag ska göra det, för jag ser inte allt som hon gör jämt. Du kan vara nöjd mamma, min arbetslöshet att gjort mig till en ny människa. Jag kollar per automatik om det behövs vikas tvätt, jag stör mig lika mycket som dig på den stökiga bänken i köket och ett skitigt golv ger min lite smått panik. Herregud jag gör ju inget annat än att gå omkring och se detta hela dagarna. Pedant kommer jag aldrig bli, men jag har lyckats väcka städerskan i mig. Sagt och gjort, nu ska jag springa ner och hämta dammsugaren! Sen kan jag gött tare lugnt och känna mig nöjd! Telefonmanuset tar jag imorron...

I matlagartagen

Att plocka upp  recept från olika bloggar och tidningar kan vara bland det bästa jag vet. Det här är grymt gott!
6 ägg vispas med
3,5 dl mjölk
300-325 gram keso
2 dl grahamsmjöl
lite fiberhusk
2 msk smält smör
lite kanel för smakens skull om man vill
.
Tina hallon och rör ihop till en sylt och ät med det och turkisk yohgurt!
Proteinrikt, nyttigt, gott och jäkligt mättande! Superpancakes :)

Sena bilder från vår Göterborgstripp

Mumslunch inne på Nordstan
"Och jag gick ner mig på klubben på Magasinsgatan"
Sa till Angelica ca en halv minut tidigare: - Undra var Magasinsgatan ligger?
Hon svarar: -Jaa, Göteborg är ju rätt stort liksom....
Den del av Göteborgs universitet jag hoppas kunna kalla
min skola nästa höst.
Fortsatte vandra genom Håkans göteborg.
"när vi går förbi hand i hand, åh Fiskekyrkan"

Vi gick på Liseberg och jag var överlycklig över att lyckas vinna något!
Även om jag kan tacka mig själv eftersom det var en sån där klo, men
de är jäkligt svåra!

Sen slog vi oss ned och väntade på anledningen till vår Göteborgsresa - Håkan.
När vi några timmar senare stod i konfettiregn i ett hav av skrikande, hoppande, euforiska
människor var lyckan större än någonsin. Helt jävla övermäktigt!

Det här är min tid, Det här är mitt liv

Frisk höstluft, färgglada löv på marken och raska promenader. Jag må ha ett rätt händelselöst liv just nu, men det finns fortfarande sånt som kallas livskvalite.

Doed

Jag är död. Verkligen jättedöd. Jag vet inte om jag bara är trött eller näst intill svimfärdig ibland. Nu har jag iaf äntligen fått rejäl mat i magen (efterlängtade älgskavsgrytan!), tagit en dusch och krypit i både myskläder och fårullstofflor. Kvällen spenderas nu i ryggläge med lite karamellkungen och en film!
Fin avslutning på fin helg. Den har faktiskt varit väldigt bra.

Godnatt!

Efter en skojig kväll på Tuppens tänker jag nu drömma om älgskavsgryta och karamellkungen i min renbäddade säng. Så det så!! Och lite om kaviarmackan till frukost. Min morgondag kommer bli bra. Så det så.

Sleep all day and party all night

Vinst igår. Sahara Hotnights ikväll.
Hej å skål!

Seriepremiär!

Ikväll sparkar jävlar anamma div 3 igång igen! Premiärmatchen spelas borta mot Avesta, i hallen som ligger i en gammal järnvägsstation och liknar ett koncentrationsläger... Där ska det banne mig tuggas gummimatta ikväll! Dock inte av oss såklart. Alla är stentaggade och känslan i magen är helt okej kan jag säga. Hey ho, LET'S GO!

Torsdag var det ja...

Skriver ett inlägg om min dålig tids- och dagsuppfattning och lägger sedan rubriken "Tisdag". Jag känner mig tragisk.

Tisdag

Att gå hemma om dagarna får en att tappa både tids- och dagsuppfattning. Idag var jag tvungen att kliva upp redan kl 7, vilket har gjort denna morgon väldigt lång. Känner att jag börjar bli väldigt hungrig och tänker om jag ska ta en frukt eller nåt och att klockan är runt två-tre. Så upptäcker jag att hon är 11 och angledningen att jag är hungrig är att jag inte ätit lunch än... Som sagt, tidsuppfattning.

Så enkelt var det...

Jag: Varför ser mitt fönster så rent ut??
Mamma: Jag har dragit upp persiennerna?

Sick sick world

Sitter och tittar på nyheterna och de pratar om kvinnor som dömts för olika saker i Saudiarabien. En kvinna dömdes till 50 piskrapp och ett års fängelse för sex utanför äktenskap då hon blivit våldtagen av fem män!! Jag blir så förbannad när jag hör hur sjukt jävla vrickad vissa delar av världen är. Jämlikhet och samma värde verkar kunna ta sig i röven i dessa länder. Och jag som alltid klagar på sveriges mesiga rättssystem. Vad är för korta och lindriga fängelsestraff motför denna förvridna människobild? Usch, vidrigt!

Fina rosa månaden igen

Årets rosa band finns i sex olika stilar. Alla formade med armar som en kram ♥

en måndag som vilken annan måndag som helst

Idag har jag gjort en snabbvisit i Bollnäs och tagit en lång och skön promenad i kygelvallen med Elin och Bella. Backarna kändes bra i benen men man får ju iaf en fin rumpa påminde Elin mig om. Nu har jag tagit en dusch, myst ner mig i min onepiece, som inte är det minsta äkta men jäkligt skön ändå, och väntar på maten. Lugn hemmakväll med ensam mamma söker väntar och ja, min arbetslösa och väldigt händelsefulla vardag rullar på!
Förresten längtar jag efter jul nu. Julgran, mysiga glöggkvällar, julbak, tända ljus och massa julmusik. Mmmm...jag myser inombords av tanken.

Fina höstdagar


Det går fort när man har roligt.

Jag har ändrat mig. Jag vill inte veta hur min kropp kommer må imorgonbitti... För nu vet jag hur den mår ikväll; Slutkörd, ömmande och lycklig! Så fruktansvärt rolig helg och jag ser fram emot fler konvent liknande detta för det var första gången men definitivt inte sista gången jag var med på något liknande.
Helgens två hödjpunkter var de två SH-BAM klasserna med Annika Sjöö, som är helt sjukt energisk och glad som instruktör, och en lite ny favoritträningsform i bodycombat med en Paolo Roberto-kopia som hette Andreas. vi var kanske 40 pers, inträngd i en liten träningshall likt styrkehallen på celsiushallen, och fy jävlar vad han körde på med oss. Asvarmt, asjobbigt och askul. Jag blev lite småkär. Han var det go i kan man säga...
Summa summarum som man säger - Lyckad helg!!

RSS 2.0