hej fina onsdag!

Bestämde igårkväll att jag skulle kliva upp tidigt idag och ta en springtur i kygel med Bella. Men när jag hörde mamma låsa dörren imorse och insåg att hon inte hade väckt mig som jag bad om undrade jag varför. Sen lyssnade jag lite till och insåg varför. Jag behövde inte dra upp någon rullgardin för att förstå vilket väder det var, det stormade och piskade regn utanför så det var inte klokt. Glöm den löpturen tänkte jag och drog täcket över huvudet och somnade om. Men sen minsann ringer mamma och väcker mig, då har allt vad skitväder blåst bort! Blåhimmel och lugna vindar. Löpturen blev dock utbytt mot en långprommis med Elin.
.
Detta kan vara det bästa sättet att starta en dag på. God frukost, frisk promenad och sen så kan man ta det lugnt och njuta resten av dagen. Ska ägna eftermiddagen åt lussebullsbak och mysa med nybakda bullar och glögg framför Leilas julbak ikväll tänkte ja! Hade ju fått kunnat myst med lussebullar redan i måndags om det inte vore för att mamma råkade blanda ihop sockret och saltet och vi blev tvungen kasta degen...1,5 dl salt är inte gott i en lussebullsdeg. Tro mig. Nya tag idag och så håller vi mamma borta från saltlådan.
Åh vilken bra dag! Glad i hela kröppen!
.
Vi hittade förresten en mysig skalle i skogen. Är det en älg tro?? Och hur jävla länge har den legat där? Vi har aldrig sett den förr nämligen trots att vi gått där flera gånger i veckan den senaste tiden.

Nu gåre undan igen

Efter några veckor med ett skitinternet (död åt mobilt bredband) så har vi återigen ett fast och som pappa sa, jag har fått livet tillbaka. Det har alltså inte varit normalsegt utan extremt jäkla megasegt. Som att kasta in en snigel, sengångare och sköldpadda tillsammans i datan. Det säger nog sig själv. Att försöka fixa julklappar har varit ett helvete. Men nu är man back on track. Hoppas jag...Peppar peppar, sluta inte funka snälla.

love it

Iron & Wine – Flightless Bird, American Mouth - Wedding Version

Och förresten...

Puss ♥

Fin söndag

Har haft en fin avslutning på denna helg med att bli bjuden på middag hos Emma och Niklas. Vi åt god mat, efterrätt och drack glögg. Och så började det snöa när vi åkte från träningen!!! Äntligen! Det må vara lite, men det är iaf liiiite vitt. Helt plötsligt blev första advent lite bättre.
För övrigt så konstaterade vi ikväll att Bob och Otto är sjukt roliga namn och att Bob-Otto var ännu roligare. Sen, efter att tydligt uttalat namnet Bob tre gånger, trodde Niklas på mig och Emma när vi sa att Bob blev samma sak baklänges. Tre bokstäver, det är inte så lätt det där.
Nu ska jag bara lyckas fixa klart min påbörjade inflyttningspresent som tack för inflyttningsmiddagen. Som jag själv tyckte de skulle ha så ja fick komma och äta. Jag är en trevlig gäst jag minsann.
.
Dags att sova, ny vecka och nya tag. Alltid lika spännande, man vet aldrig vad som väntar när man är vikarie. Jobba eller inte jobba, det är frågan?!
Godnatt.

Nedräkningen har börjat!


Lördag

Startade dagen med milen i kygelvallen med Elin och Angelina. Jäkligt skönt sätt att börja en lördag på. Det som är bra, och samtidigt det jobbiga, med kygel är att det är så enormt många backar så lår och rumpa får sig en jävla omgång. Nu sitter jag nyduschad och upprkupen i soffan i min nya stora myskofta och kollar på handboll på tv. Senare ikväll ska jag ha myskväll med tjejerna. Lördagar är fina.

16 månader senare...

Sista behandlingen avklarad. Mamma beskrev känslan att gå ut från sjukhuset igår som en stor lättnad. Sen kramade jag henne. Hårt och länge ♥

Jag och nummer ett

Att vara lärare innebär att man får göra samma sak om och om igen har jag lärt mig. För har du alla sjuor och de jobbar med samma saker, då blir det rätt logiskt. Har på två dagar sett filmen "Historien om 1" tre gånger. Alltså en film om hur siffror och räknesätt kom till. Efter tre genomtittningar sitter vissa grejer kan man säga.
Jag har t.ex. lärt mig detta:

- Att vi är det enda däggdjur som kan räkna längre än till fyra.
- Arabiska siffror, sådana som vi använder, kommer egentligen från Indien.
- Det finns ett folk i Australien som inte har några andra siffror än nummer 1 i sitt språk. Är det fler säger dom helt enkelt många...
- Jag börjar greppa hur man det binära räknesystemet funkar.
Och så det bästa! Palya är ordet för det den tiden det skulle ta att bygga en 10 km hög kulle av fårull om man la ett hårstrå varje sekel. Alltså var hundrade år...
.
Sjukt viktig siffra att kunna de där sista, för så höga tal används ofta! Måste ju toppa listan av onödigt vetande det där.

Workie workie

Imorgon: Jobb
Torsdag: Jobb
Fredag: Jobb
.
Avslutar helt enkelt veckan med att tjäna lite kosing på högstadiet. Och så klämmer jag in ett andra Breaking Dawn besök imorronkväll med Angelica och Frida och väntar in helgen. För ja, helg är fortfarande uppskattat trots att man ofta är ledig.

Jag älskar söndagskvällar!

Sen jag slutade skolan har söndagskvällarna blivit min nya favoritkväll. Träningen är slut redan klockan 17 och man kan åka hem, käka middag och sen bara vara! Ligga i soffan och titta på söndagsfilmerna eftersom det typ är den bästa filmkvällen på tv på hela vecka. Såg precis att dom sänder "Två bröder emellan" på sjuan ikväll. Farsfantasten i mig blir glad och Beck-filmen får stå till sidan ikväll. Tror banne mig jag ska koka glögg ikväll med. för fjärde kvällen i rad. Det är ändå advent om en vecka! Och det är ju ändå sådär förbaskat gott. OBS! Köp inte icas egna glögg, icke god.

Sa ju att min helg skulle bli awesome

Match kl 15.00 hemma mot Forsbacka.
Ikväll Breaking Dawn på bio med Emma. Som jag längtat!!
WOHO!

Har hört att HOPPET är det sista som överger människan?

Trevlig helg! Min kommer bli awesome, vet jag redan nu.

Grattis på 1-årsdagen!

Idag är det en viktig födelsedag. Idag fyller nämligen mitt körkort 1 år! Hurra hurra hurra! Bara ett år kvar så kan man köra olagligt utan att riskera att få göra om skiten...hehehehehe. Jag skojar konstapeln. typ.
.
Idag tog vi en långprommis med Bella och mötte två sötnosar. Det tyckte Elin jag skulle blogga om. Alltså var hon en av sötnosarna, Anna var den andra. Nu ska det fixas mat och sen bär det av till Bollnäs för match mot Hällbo. Tråkigt nog spenderar jag denna match på läktarn då jag varit sjuk i en hel vecka. Men det är bara att hålla tummarna och skrika därifrån, nu jävlar anamma!
Såhär söta var dom. Minus björnfittorna och solglasögorna.

Materiella små glädjepiller

Min nya ring är stentuff. Punkt och slut.

.

En sån dag när man skulle behöva en boxningssäck att fästa ett visst ansikte på och sen smälla på utav bara fan!

Lagkväll med stort L

Besitter tyvärr inga bilder från kvällen men den kan sammanfattas med kompiöst mycket fika (som gjorde oss tvungna att äta i omgångar för att helt enkelt orka med), spel, skratt och en massa tjejsnack. Sådär som en lagkväll ska se ut! Det är sant det någon klok människa en gång sa: Vissa är helt enkelt bättre än andra!
Tekniskt omöjligt att inte må bra i det sällskapet. Min kväll har ta me fan varit toppen ♥

Vardagslyx

Trerätters en onsdagskväll med fina vänner sådär. Sånt som kallas vardagslyx.

Efterlysning

Borttappat: Mitt immunförsvar. Har varit försvunnet i många år nu och det har lämnat ett tomrum inom mig och saknaden växer för varje förkylning. Börjar tro att jag aldrig kommer återse mitt kära immunförsvar och har börjat acceptera den jobbiga tanken. Mitt immunförsvar var en glädjehöjare i tillvaron och jag önskar av hela mitt hjärta att det ska hitta hem.
Har du sett det? Det är både litet och dåligt, så att hitta detta immunförsvar kan vara svårt, men OM ni råkar se någonting så släng in en kommentar vettja.
.
Nu ska jag gå å snyta mig. Snörvel hej.
Köper väl ett nytt på burk då annars.

Jag håller andan med dig för jag vet hur du känner. Det här är sverige snälla gråt när ingen ser.

En sån där dag då vädret matchar känslorna.
Usch.

Dreams are coming true

Äta hämtmat i äkta kinastil som de gör i alla amerikanska filmer och som jag alltid velat göra? Check! De där små rödvida lådorna har man växt upp med på tv och inte fasiken har man haft tillgång att köpa de. Men nu så! Åt skiten med pinnar med. Dubbelcheck alltså! De ska till en sketen liten vagn på södra torget på byn för att man ska uppfylla sina stora drömmar minsann.

Full rulle

Halloween på tranan, tre timmars sömn, handbollssammandrag med B-flickorna mina, en av tjejerna i ambulans men som tur var ingen fara, handbollträning, en beckfilm och sen fanns det banne mig inga krafter kvar i Sandra Nilsson. Somnade som ett litet barn före midnatt denna söndag och här är jag nu, 10 timmar senare med nya krafter. Händelserik helg med stor sömnbrist är över. Men here we go again. Om jag skulle ta och göra inget speciellt idag som omväxling?

Halloween var de ja.


Klappa takten alla bagarbarn för det är bullfest bullfest hela dan!

Smaskar nybakta bullar och dricker mjölk. Inte helt fel! Och inte igår som det bakades bullar i detta hem. Det var inte ens förra veckan eller förra året om man ska se de så... Jag minns inte när det hände senast om det ens har gjort de?? Bullbak och doften av jäst kopplar jag ihop med mormors gamla kök på Öjollas. Det va fina tider det. Men de här bullarna går inte av för hackor de heller kan jag säga.

När vi låtsas på riktigt från hjärtat och drömmen Kan vi vakna med tiden och sansas i sömnen För vi lever alla med känslan att falla Och vid tomhetens botten står vi på toppen


Inflyttning

"Ta trappan istället för hissen" är ett vanligt uttryck för att få vardagsmotion. Igår hjälpte jag Emma med inflyttningen då alla andra jobbade och om man har lägenhet näst längst upp och huset inte har någon hiss, då jäklar blir det vardagsmotion kan jag lova. Och styrketräning av allt bärande. Invigde även köket med att svänga ihop en mysig middag och förundrades över att det utanför Bryggarn stod en ambulans och två brandbilar, men inte en jävel verkade ha bråttom och varken rök eller skadade syntes till. Fick sen konstaterat att det var en övning, så frid och fröjd på byn.

RSS 2.0